Sony maakt specifiekere datums bekend voor uitrol Android 9 Pie update

Waar de Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact al voorzien zijn van de update naar Android 9 Pie, zit de update voor verschillende Xperia-toestellen nog in de pijplijn. Welke toestellen de update naar de nieuwe Android-versie zullen krijgen, werd eerder al bekend gemaakt door Sony. Nu geeft het bedrijf specifiekere data door voor wanneer de update verschijnt.

Xp(i)eria

Sony heeft meer details losgelaten over de komende uitrol van de update naar Android 9 Pie voor verschillende Sony devices. De Xperia XZ3 draait vanuit de doos al op Android Pie, en de update verscheen onlangs al voor de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact. Echter zullen meer Xperia’s voorzien worden van de update, en daarover is nu meer bekend gemaakt. Het gaat om de data waarop de verspreiding van de update zal starten.

Sony Xperia XZ1 Android Pie

Als eerst zijn de Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact en Xperia XZ Premium aan de beurt, hiervoor zal de update volgende week starten; vanaf 26 oktober. Ben je in het bezit van de Xperia XZ2 Premium dan moet je nog iets langer op de update naar Android 9.0 Pie wachten. De uitrol van de nieuwe versie voor de XZ2 Premium start op 7 november. De XA2-serie, bestaande uit de Xperia XA2, XA2 Ultra en XA2 Plus krijgt de update vanaf 4 maart 2019 uitgerold.

Het gaat hier om voorlopige data waarvan de uitrol start. Het kan zijn dat de update niet direct voor het toestel beschikbaar is, maar dat dit gefaseerd gebeurt. Hierdoor kan het zijn dat het wat langer duurt voordat je de update aangeboden krijgt op je smartphone. Het is in ieder geval goed nieuws dat Sony specifieke informatie deelt over de uitrol van Android Pie. Zodra er een update beschikbaar is, houden we je uiteraard op de hoogte!

Bezoek ook: Android 9.0 Pie: deze toestellen krijgen de update (overzicht)

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel