Telegram gaat mogelijkheid bieden om WhatsApp-chats te importeren [update: nog meer functies]

Er komt een opvallende nieuwe functie aan voor chat-app Telegram. In de strijd om meer marktaandeel te winnen, laat Telegram binnenkort je gesprekken uit WhatsApp importeren in de eigen applicatie. Daarnaast werkt het ook met Line en KakaoTalk.

WhatsApp-chats in Telegram

De nieuwe voorwaarden van WhatsApp zorgen ervoor dat veel mensen kijken naar alternatieven. Vooral Signal en Telegram profiteren hiervan. De twee apps zitten ook niet stil. Signal kwam vorige week met een nieuwe lading functies om de aanval op WhatsApp aan te gaan, nu komt ook Telegram met een interessante nieuwe feature.

Vanaf nu is het bij Telegram mogelijk om je berichtgeschiedenis van WhatsApp, Line of KakaoTalk te exporteren naar Telegram. Het kan voor een groep mensen net dat duwtje in de rug zijn om over te stappen naar in dit geval Telegram. Mensen willen namelijk niet hun berichten kwijtraken als ze WhatsApp zouden verlaten. Telegram biedt hiervoor dus de handige migratietool aan.

WhatsApp export telegram

Op dit moment is de functie beschikbaar voor Apple iOS, maar zal de Android-versie binnenkort bijgewerkt worden met de nieuwe optie. Vanuit WhatsApp kies je voor het exporteren van de chat. Vervolgens deel je dit gebundelde ZIP-bestand naar Telegram en vraagt Telegram om de berichten te importeren naar je eigen chat (genaamd opgeslagen berichten), een nieuwe groep of een andere chat zoals apart voor een contactpersoon. Wanneer dit is afgerond, zijn de geïmporteerde chats beschikbaar in de chat die je hebt gekozen. Daarnaast worden ook foto’s en mediabestanden meegenomen, indien je dit bij het exporteren hebt gekozen.

Telegram import whatsapp

Het migreren van groepschats wordt ook ondersteund. Bij de geïmporteerde berichten komt te staan dat de desbetreffende berichten geïmporteerd zijn vanuit een andere app. Het is niet bekend wanneer precies de Android-app aan de beurt is, maar dit zou ‘zeer binnenkort’ al moeten gebeuren.

Update 16:55:

Telegram rolt op dit moment een update uit in de Google Play Store. Gebruikers met Android kunnen vanaf nu ook hun WhatsApp-berichten importeren in Telegram. Open hiervoor een WhatsApp-chat, tik op de drie puntjes bovenin beeld, ga naar Meer, Exporteer Chat en kies Telegram in het deelmenu.

Daarnaast zijn er nog een hoop nieuwe functies, die zetten we hieronder op een rij.

• Je kunt nu je chatgeschiedenis vanuit andere apps, zoals WhatsApp en KakaoTalk verhuizen naar Telegram.
• Gebruik de “chat exporteren” functie in de andere app en deel dit bestand naar je Telegram-App (lees onze blogpost voor gedetailleerde instructies).

Meer Privacy
• Verwijder berichten, groepen, geheime chats en oproepgeschiedenis voor beide kanten, zonder een spoor achter te laten.

Verbeterde groepsgesprekken
• Pas het volume aan van individuele deelnemers in een spraakchat.
• Weergave van je actieve spraakchats in groepen bovenaan je oproepoverzicht.

Verbeterde muziekspeler
• Tik op de naam van een artiest in de muziekspeler om andere nummers van deze artiest uit al je chats weer te geven.
• Pauzeer en ga door met afspelen met een overgangseffect.
• Tik op “volgende” of “terug” en hou deze vast om snel te spoelen door een nummer.

En meer
• Verwelkom nieuwe gebruikers via 1 tik met een stickersuggestie
• Verbeterde Talkback-ondersteuning.
• Rapporteer nepgroepen of kanalen die zich voordoen als beroemde mensen of organisaties door hun profiel te openen >… > Melden.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel