Twitter Blue komt eraan: betaald abonnement voor extra functies

Twitter werkt aan een nieuw abonnementsmodel. Voor een vast bedrag per maand kun je extra functies gebruiken bij het sociale netwerk. Het abonnement wordt ‘Twitter Blue’ genoemd.

Twitter Blue komt eraan

Jane Manchun Wong staat bekend als iemand die voortijdig informatie kan delen over apps. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om nieuwe functies en features. Nu heeft Wong meer informatie over Twitter, waarbij ze stelt dat het bedrijf binnenkort met een abonnementsmodel komt.

Voor 2,99 dollar per maand krijg je toegang tot Twitter Blue. Zo wordt het abonnementsmodel genoemd. Met de dienst krijg je toegang tot een Collections-functie waarmee je je als favoriet gemarkeerde bookmarks sneller en gemakkelijker kunt terugvinden.

Daarnaast is er een ongedaan-functie aanwezig waarmee je het versturen van een tweet weer ongedaan kan maken. Net als bij Gmail wordt er eventjes gewacht totdat deze de wereld ingeslingerd wordt. Voor de normale gebruiker zal dit niet perse een belangrijke functie zijn. Voor de grootheden op Twitter kan dit wel handig zijn, aangezien verschillende media loeren op nieuwe tweets van een bekend persoon. Gebruikers krijgen bij deze functie bij de tweet een timer te zien. Je kunt zelf kiezen vanaf welke tijd deze terug moet tellen totdat de tweet definitief geplaatst wordt. Dit moet liggen tussen de 5 en 30 seconden.

Twitter wil met Twitter Blue ook de weergave van advertenties bij artikelen wegnemen. Hiervoor wil het bedrijf de techniek gebruiken van het overgenomen bedrijf Scroll. Hiervoor moeten sites wel zijn aangesloten bij Twitter. Het is niet bekend wanneer Twitter haar Blue-abonnement wereldkundig maakt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel