6 handige schaats-apps voor Android

Ieder jaar is er de vraag “Komt er een Elfstedentocht?”. Met de koude dagen in aantocht is de kans dat je kunt schaatsen steeds groter. DroidApp zet de beste schaats-apps voor Android voor je op een rij. Zo kan je helemaal voorbereid je schaatsen aantrekken en de bevroren sloten op.

Schaats apps voor Android

Wanneer het langere tijd vriest bevriezen de sloten en wateren. Voor de komende week worden temperaturen onder nul verwacht overdag en ‘s nachts en dat betekent; kans op schaatsweer! Als het ijs dik genoeg is kan je de schaatsen aantrekken en wij helpen je met deze interessante app-special. In deze app special zetten we de beste schaats-apps voor Android voor je op een rij.

Het ijs op!

Het ijs op app

Het ijs op! is de officiële schaats-app van de KNSB. Je krijgt in deze app een overzicht te zien met de ijsbanen bij je in de buurt. Tevens vind je op de kaart de locaties waar schaatstochten worden georganiseerd. De ‘Het ijs op!’ app laat niet alleen de kunstijsbanen in Nederland zien, maar geeft je ook een overzicht van de banen voor natuurijs.

Het ijs op!
Het ijs op!
Ontwikkelaar: schaatsen.nl
Prijs: Gratis

SchaatsApp

SchaatsApp

Of je nou voor de fun of voor het serieuze werk gaat schaatsen, de SchaatsApp.nl app kan je helpen. Je kunt je schaatsroute bijhouden in de app en je kunt tijdens het schaatsen op de hoogte blijven van je snelheid, de afstand en het aantal calorieën dat je hebt verbruikt met het schaatsen. Tussendoor kan je de meting pauzeren en na afloop kan je hem delen met je vrienden. Ook kan je doelen instellen en kan je de Nederlandse audiocoaching gebruiken. Je kunt je vrienden volgen en aanmoedigen en je eigen profiel aanmaken.

Ice Skating Tips

Ice Skating Tips

Nog niet zo ervaren met het schaatsen op ijs? Dan vind je handige stap-voor-stap uitleg in de app Ice Skating Tips. De informatie is helaas alleen Engelstalig maar dit wordt verduidelijkt met plaatjes. Hoe blijf je op het ijs staan, hoe moet je sturen met schaatsen en wat zijn de beste bewegingen? In deze handige schaats tips app vind je ook bijvoorbeeld hoe je kunt stoppen. Tevens zijn er verschillende tips hoe je meer zelfvertrouwen krijgt op het ijs.

Ice Skating Tips
Ice Skating Tips
Ontwikkelaar: Puasoft
Prijs: Gratis

Google Fit

Google Fit Schaatsen

Fitness-apps, zoals Google Fit, laten je de verschillende sportprestaties bijhouden. Zo kan je ook een activiteit starten voordat je begint met schaatsen. Je ziet in de app direct hoeveel meter of kilometer je hebt afgelegd op de schaats, hoe lang je al onderweg bent en hoeveel calorieën je hebt verbrandt. Ook andere fitness-apps zoals bijvoorbeeld Runtastic laten je realtime en live je schaatsrondje bijhouden. Je kunt je afgelegde route na afloop op de kaart bekijken.

Weer-app

Weer-app test 2016

Altijd handig tijdens het schaatsen; een goede weer-app. Want blijft het vriezen en kan je morgen weer schaatsen? Of kan je beter vandaag nog even je rondje afmaken? In onze uitgebreide weer-app test 2016 vind je een uitgebreide test met het onderzoek naar de beste weer-app. Er zitten namelijk grote verschillen in.

Schaatstijden

Schaatstijden

Met de app Schaatstijden heb je een minimalistische overzichtelijke schaats-app op je smartphone staan. Van de verschillende schaatswedstrijden in binnen- en buitenland kan je de tijden opzoeken. Het is niet mogelijk om zelf schaatstijden bij te houden. Maar het is wel interessant om te zien in hoeveel tijd bijvoorbeeld Ireen Wüst de 500 meter afreed.

Schaatstijden
Schaatstijden
Ontwikkelaar: Bart Oudkerk
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel