Android Weekoverzicht – #1

In het Android weekoverzicht van DroidApp wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen week samengebundeld in een artikel. Ideaal, voor als je van de week even niet aan het lezen van artikelen toekwam. Net als de vorige weken is Android weer volop in het nieuws geweest.

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 vertraagd

Deze maand is het vooral de maand van de nieuwe smartphones. HTC, Samsung en Sony leggen hun vlaggenschip in de winkels deze maand, en HTC begon daar een ruime week geleden mee met de HTC One M8. Samsung was deze week aan de beurt met de Samsung Galaxy S5. Het toestel heeft deze week de meeste aandacht getrokken op DroidApp.nl. Donderdag 10 april, een dag voor de lancering, werd bekend dat het toestel in bepaalde kleuren een langere levertijd heeft opgelopen.

Op vrijdag 11 april was dan de officiële datum waarop het toestel in de winkels zou komen te liggen. Echter is bij veel (web-)winkels niet het geval, het toestel heeft wegens leveringsproblemen een vertraging opgelopen, waarvan sommige winkels zelfs begin mei aanhouden voor de levering van de Samsung Galaxy S5.

PhotoSync

PhotoSync heeft van de week haar Android-applicatie uitgebracht. Met PhotoSync is het mogelijk om met een druk op de knop foto’s uit te wisselen tussen de smartphone en de computer of tablet. De applicatie was al langer beschikbaar voor iOS en is daar al erg populair. Nu dus ook voor Android te downloaden!

whatsapp header

WhatsApp

WhatsApp is een applicatie die door bijna elke Android-bezitter geïnstalleerd is. Zondag werd bekend dat WhatsApp druk bezig is met het testen van de belfunctie in de chat-applicatie. Woensdag kwamen de screenshots naar buiten met nog een nieuwe functie in WhatsApp; het snel versturen van foto’s door een nieuw icoontje naast het tekstveld.

Facebook

Facebook heeft goedkeuring gekregen voor de overname op WhatsApp. De Amerikaanse telecomwaakhond FTC heeft echter wel regels opgesteld waaraan Facebook en WhatsApp zich moeten houden, dit heeft vooral betrekking op het privacybeleid. Facebook kwam van de week groot in het nieuws nadat bekend werd dat het de chat-functie uit de applicatie ging halen. Chatten met Facebook-vrienden zal op korte termijn enkel mogelijk zijn met de Facebook Messenger app.

dropbox carousel                wpid-wp-1397110418265.png

Dropbox

Woensdagavond lanceerde cloudopslag-dienst Dropbox twee eigen applicaties voor Android uitgebracht. Mailbox, de e-mail applicatie van Dropbox, is al langer beschikbaar voor Apple iOS, en nu dus ook te downloaden voor Android. Naast Mailbox heeft Dropbox ook de galerij-applicatie Carousel uitgebracht, een strak vormgegeven toepassing om snel media te delen met je vrienden.

Heartbleed

Heartbleed is de naam van het grote OpenSSL-lek wat afgelopen week voor veel opschudding heeft gezorgd. Het lek heeft jarenlang kwaadwillenden vrij spel gegeven. Belangrijke data was voor hackers eenvoudig te bereiken door het lek. Het lek heeft diensten als Gmail, Dropbox, Facebook en Yahoo getroffen. Ook bezitters van een Android-apparaat liepen gevaar. Of jouw toestel getroffen is, is eenvoudig te ontdekken met deze twee applicaties.

Verder in het nieuws:

Lees ook

Reageer op dit artikel