Android Weekoverzicht – #2

De afgelopen week was er weer aardig wat nieuws te melden rondom het Android besturingssysteem. In dit weekoverzicht vind je het belangrijkste nieuws, in èèn oogopslag. Op deze manier, ben je weer helemaal op de hoogte.

Google

Google is flink bezig het het vernieuwen van de interface van haar applicaties. Maar niet alleen de applicaties worden in een nieuw jasje gestoken, ook de interface in Android zelf gaat volgens bronnen op de schop. Vorige week werd bekend dat de icoontjes in het Android besturingssysteem een andere vormgeving zullen krijgen.

Verder werd van de week bekend dat Android 4.4.3 uitgerold zal gaan worden. Als eerst zal de Nexus 5 van de Amerikaanse provider Sprint aan de beurt zijn.

Google maakt vanaf nu het ook mogelijk om foto’s die met de smartphone gemaakt zijn, en geüpload zijn naar Google+, te verzenden per mail, vanaf de computer. Alles over deze nieuwe mogelijkheid, kan hier gevonden worden.

 

chrome remote desktop header

Google-apps

De Google+ applicatie voor Android zal binnenkort een andere vormgeving krijgen. Deze week zijn screenshots uitgelekt van de vernieuwde vormgeving van de Google+ applicatie.

Een computer bedienen vanaf je smartphone was al mogelijk met verschillende applicaties. Google heeft deze week de gratis applicatie Chrome Remote Desktop beschikbaar gesteld, waardoor je je computer kunt bedienen vanaf je Android smartphone.

De kalenderdienst van Google, Google Agenda (ook wel bekend als Google Calendar) heeft nieuwe functies gekregen. Google Agenda zal bij het aanmaken van nieuwe gebeurtenissen, nu ook in de Android-app locatie-suggesties geven, aan de hand van je actuele locatie. Hierbij zal Google Agenda gebruik maken van Google Maps locaties.

header flickr

Foto’s

Fotowebsite Flickr heeft een grote update uitgebracht voor haar Android-applicatie. De Android-app van Flickr is in een compleet nieuw jasje gestoken en is stukken gebruiksvriendelijker en sneller. De nieuwe app heeft DroidApp uitgebreid aan de tand gevoeld, in de review van de Android-app van Flickr.

Google heeft haar eigen camera-applicatie, Google Camera, in de Play Store geplaatst. Android apparaten van Android 4.4 KitKat of hoger kunnen nu gebruik maken van dezelfde camera functionaliteit als de toestellen uit de Google Nexus-lijn.

Heartbleed header Android

Heartbleed

Het lek in de beveiliging van OpenSSL, beter bekend als Heartbleed heeft van de week weer het nieuws bepaald. Afgelopen week maakte BlackBerry bekend dat haar chatdienst BlackBerry Messenger (BBM) getroffen is door Heartbleed.

Woensdag werd bekend dat nu al 5% van de Android-apparaten is getroffen door Heartbleed. Vooral telefoons met een Custom-ROM en toestellen van de Taiwanese fabrikant HTC zijn kwetsbaar voor Heartbleed.

flitsmeister pro android

Updates voor apps

Flitsmeister maakte maandag bekend dat binnenkort Flitsmeister Pro wordt gelanceerd. In de betaalde versie van de populaire flits-app zullen statistieken en uitgebreidere mogelijkheden beschikbaar komen.

De applicatie AllCast, die streaming van de telefoon naar de Google Chromecast mogelijk maakt, heeft deze week een update uitgebracht. Na de update is het mogelijk om bestanden die opgeslagen zijn op je Google Drive, te streamen naar de Chromecast.

fenix for twitter

Twitter-apps

Twitter-applicatie Talon for Twitter heeft ook een flinke update ondergaan. Versie 2.2.3 van Talon for Twitter heeft vorige maand ook al een grote update gehad, en deze week werd het aantal mogelijkheden weer aardig uitgebreid.

Na maanden van testen en beta-versies heeft Fenix haar strak vormgegeven Twitter-applicatie in de Play Store gezet. Fenix for Twitter kenmerkt zich door haar strakke, minimalistische vormgeving en snelle bediening.

PASEN ANDROID header

Pasen

Speciaal voor de paasdagen heeft DroidApp, 11 gratis applicaties voor Pasen samengesteld. Niet alleen applicaties, maar ook games en andere handige toepassingen worden in het overzicht meegenomen.

tekenbeet tekenradar legenda

Teken

Het begin van de lente, is ook het begin van het tekenseizoen. De applicatie Tekenbeet is een erg interessante applicatie, en zit vol mogelijkheden en handige, nuttige informatie. De review van Tekenbeet laat zien, dat Tekenbeet zeker geen saaie applicatie is!

 

Overig nieuws

 

Lees ook

Reageer op dit artikel