DroidApp Vandaag: MWC 2016 officieel begonnen

Na al het aankondigingsgeweld van gisteren op het gebied van smartphones bleef het ook vandaag onrustig in Barcelona. Maandag 22 februari 2016 is de officiële startdatum van het Mobile World Congress 2016. In DroidApp Vandaag zetten we alle gebeurtenissen van vandaag nog eens op een rijtje.

MWC 2016 officieel begonnen

Nokia heeft bekend gemaakt dat het wel plannen heeft om terug te komen op de markt met een premium smartphone. Daarbij geeft Nokia wel aan dat het voorlopig geen haast heeft om dit te doen. Nokia heeft een prima reputatie op het gebied van telefonie alleen zoekt het nog naar de juiste partner om dit nieuwe toestel te produceren.

Sony Xperia

Sony lanceerde vanochtend op haar stand in Barcelona een geheel nieuwe Xperia X-serie, deze metalen smartphones zijn voorzien van een geavanceerde camera. Ook gaf Sony een kijkje in de keuken met diverse conceptproducten en nieuwe accessoires.

Sony Xperia X

Alcatel en Acer breiden uit

Alcatel liet ook weer van zich horen en bevestigde de Pop 4 smartphones officieel. Daarmee voegt Alcatel nog eens drie nieuwe smartphones toe aan haar portfolio. Acer deed eveneens aan uitbreiding en wel met de Liquid Zest-serie en Liquid Jade 2. Die laatste is de opvolger van de Liquid Jade die vorig jaar werd gelanceerd.

ZTE en Wiko

ZTE onthulde de stijlvolle Blade V7 op het MWC en komen in de kleuren zilver en goud op de markt. De Blade V7 kent overigens ook een Lite-variant, die is voorzien van minder hoge specificaties.

Het Franse Wiko timmert goed aan de weg en vier haar 5-jarig bestaan met de Lenny 3 en Tommy. Maar daar bleef het niet bij, Wiko kondigde nog eens drie smartphones aan onder de naam Wiko U Feel en een Special Edition.

Goed poetsen

Op DroidApp kon je vandaag ook lezen hoe Oral-B ons beter wil laten tandenpoetsen met een nieuwe elektrische tandenborstel. De Oral-B Genius zorgt er voor dat er geen tand vergeten wordt tijdens het poetsen en er zit een leuke en handige applicatie bij.

WhatsApp

WhatsApp heeft vanavond bekend gemaakt dat haar beta-programma voor Android voortaan gewoon netjes in de Google Play Store te vinden is. Hoe je je voor dit beta-programma kunt aanmelden lees je in het bericht.

Goede deal

Mocht je op het punt staan om de Samsung Galaxy S7 of Galaxy S7 edge te gaan pre-orderen, dan hebben wij een handig overzicht gemaakt met de beste aanbiedingen op dit moment.

Voor een goede deal kon je vandaag terecht bij Ibood, daar was de Nexus 6P te verkrijgen voor slechts 499 euro. Het toestel is normaal gesproken honderd euro duurder.

Lees ook

Reageer op dit artikel