De 10 beste apps van mei 2015

Zoals elke maand zet DroidApp de beste applicaties van de maand op een rij. We hebben een selectie gemaakt met dit keer de tien beste applicaties voor Android van mei 2015. Want ook de afgelopen maand zijn er weer genoeg apps uitgebracht of voorzien van een update.

Beste Android-apps van mei

We hebben in de maand mei weer een groot aantal applicaties en games behandeld voor Android. We hebben een selectie gemaakt van de tien beste applicaties van die maand. Dit hoeven niet per definitie nieuwe applicaties te zijn. Apps die deze maand een interessante update hebben gehad, of die we deze maand hebben benoemd kunnen ook deel uitmaken van de selectie. Hieronder vind je de selectie in willekeurige volgorde.

Sensor Sense

sensor-sense-header

Met Sensor Sense wordt informatie uit de sensoren van je smartphone uitgelezen. Je kan denken aan de temperatuur, de lichtsterkte, de luchtdruk of het geluidsniveau. Sensor Sense is strak vormgegeven in Material Design en geeft erg interessante informatie.

Sensor Sense Toolbox
Sensor Sense Toolbox
Ontwikkelaar: Kristof Jannes
Prijs: Gratis

MixRadio

MixRadio Android

Afgelopen maand kwam er weer een nieuwe ‘Nokia-applicatie’ van de band rollen: MixRadio. Met Nokia MixRadio kan je kosteloos naar muziek luisteren via verschillende afspeellijsten. Daarbij kan je ook zelf mixen aanmaken en maximaal zes keer per uur een nummer ‘skippen’. Op basis van je eigen muzieksmaak kan ook een interessante afspeellijst automatisch worden samengesteld.

Sjoprz

Sjoprz

Met de handige app Sjoprz doe je voortaan nog sneller en goedkoper je boodschappen. Met de Sjoprz app kan je prijzen vergelijken van verschillende supermarkten. Tevens kan je uitgebreide informatie vinden over bijvoorbeeld de ingrediënten van een product en kan je je boodschappenlijstje gemakkelijk opstellen. Je kan alles lezen over de app in de Sjoprz review.

Sjoprz: Online supermarkt en prijsvergelijker
Sjoprz: Online supermarkt en prijsvergelijker

WiFi Automatic

WiFi header

Met WiFi Automatic verbruikt de smartphone minder batterij. De applicatie zet je WiFi-verbinding uit als je de verbinding niet gebruikt. WiFi Automatic kan op basis van locatie, tijd of instelling de WiFi-verbinding automatisch in- of uitschakelen. Je hoeft hiervoor helemaal niets bijzonders verder te doen als de app eenmaal ingesteld is.

WiFi Automatic
WiFi Automatic
Ontwikkelaar: j4velin
Prijs: Gratis

Untappd

Untappd header

De applicatie Untappd hebben we eerder uitgebreid behandeld in de Untappd review. Untappd is het sociale netwerk voor de liefhebbers van bier en doet een beetje denken aan Foursquare. Je kan je biertje beoordelen en ook van je vrienden zien welk bier zij het liefste op tafel hebben staan. Daarbij kan je verschillende badges verdienen waarmee je kan aantonen welk type bierdrinker jij bent.

Untappd - Discover Beer
Untappd - Discover Beer
Ontwikkelaar: Untappd
Prijs: Gratis

OneSet

OneSet

OneSet is een handige fitness-app die het beste te vergelijken is met de videodienst Vine. In de app OneSet kan je video’s vinden met een maximale tijdsduur van 15 seconden. In de video’s vind je verschillende fitness-oefeningen. Een aantal van de fitness-opdrachten kan je zelfs thuis doen, waardoor je daarna weer lekker snel op de bank kan hangen. Mocht je nog meer willen sporten, bekijk dan zeker ook het overzicht met de 8 beste hardloop-apps.

Oneset - Smart Fitness Trainer
Oneset - Smart Fitness Trainer
Ontwikkelaar: Oneset inc.
Prijs: Gratis+

HomeUX Launcher

HomeUX-app

De revolutionaire HomeUX Launcher is nog niet officieel uitgebracht in de Google Play Store, maar middels het beta-programma kan je hem wel al gebruiken. Deze launcher is volledig vormgegeven in Material Design en is minimalistisch qua stijl. HomeUX Launcher geeft apps weer in mappen waardoor je snel een app kan openen, dit alles volgens de design-richtlijnen uit Android Lollipop. HomeUX Launcher is overigens niet de enige launcher die we hebben besproken deze maand. Ook het compleet vernieuwde Nova Launcher 4.0, ZEN Launcher en Smart Launcher Pro 3 zijn voorzien van Material Design.

Lees hier hoe je HomeUX Launcher kan downloaden.

FORM Watch Face

FORM watch face Muzei

Voor de bezitters van een smartwatch met Android Wear is er in mei weer een strakke watch face uitgebracht. De maker van Muzei heeft FORM Watch Face uitgebracht. De stijl van deze watch face doet denken aan Google I/O en laat je daarbij eigen achtergronden of kleuren kiezen. Met deze stijlvolle klok kom je weer een stuk moderner voor de dag.

FORM Watch Face
FORM Watch Face
Ontwikkelaar: Roman Nurik and Ian Lake
Prijs: Gratis

Citymaps

Citymaps Android

Citymaps is een strak uitziende app. Deze applicatie laat je smartphone functioneren als een persoonlijke, sociale reis-app. Het kan de informatie uit je Foursquare-account inladen zoals de opgeslagen plaatsen en zelf samengestelde collecties. Lees hier alles over de handige app Citymaps.

Citymaps: Offline Reiskaart
Citymaps: Offline Reiskaart
Ontwikkelaar: Citymaps
Prijs: Gratis

DroidApp App

DroidApp Galaxy S6 header

Ook de DroidApp App hebben we deze maand twee keer voorzien van een grote update. Je kan nu vanuit de app reageren op artikelen en daarnaast is de app ook nog eens een stuk sneller. Mocht je de DroidApp App nog niet op je smartphone hebben staan, download hem dan zeker via onderstaande button.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis

Andere interessante applicaties waarover we onder meer hebben geschreven zijn Focus Gallery, Periscope en Oggi.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel